Waar ga je zeilen?

Keuzes, keuzes, keuzes…

Twee zeilgebieden
met spectaculaire yogaplekken

Ionische archipel

Kies je voor de Yoga & Zeilen Deluxe cruise in Griekenland, dan zeil je in de Ionische zee, een van de mooiste zeilgebieden ter wereld!

Ontdek de smaragdgroene eilanden die tussen Lefkas in het noorden en Zakynthos in het zuiden liggen. Het land van Homerus en Odysseus.

Denk aan een zee met 50 tinten turquoise, eindeloze zandstranden, slaperige dorpjes in de pasteltinten zalm roze en zacht geel, maar ook aan bruisende steden met Italiaanse flair, typisch Griekse taverna’s waar je kan smullen van overheerlijke mezes, veel watersporten en een overvloed aan cultuur en geschiedenis. 

Elke dag yoga op een ander eiland

De Ionische archipel is heeft ideale weersomstandigheden en voor iedereen is er wel een eiland om stapelverliefd op te worden. De afstanden tussen de eilanden en haventjes zijn perfect te bezeilen. De yogalessen zijn elke dag op een ander eiland:  KefaloniaIthakaMeganisiKastos, Kalamos, Zakynthos en Lefkada.

Vanaf Amsterdam vlieg je in 2,5 uur naar Preveza. De opstaphaven is Lefkas of Nidri, respectievelijk 20 of 40 minuten vanaf de luchthaven Aktion.

Verliefd op Simi

Het andere zeilgebied is in combinatie met het Griekse eiland Symi. Je start in de pittoreske baaien van de Turkse Rivièra, met aanvlieghaven Dalaman en opstaphaven Datca. Je zeilt echter zo’n 60 á 70 % van de week in de Griekse wateren.

Met deze yoga vakantie combineren we yoga en zeilen rondom het kleurrijke Griekse Simi, een idyllische eiland, waar je alleen maar verliefd op kunt worden.

Perfecte combinatie

Je zeilt tijdens deze yogavakantie in de Golf van Hisaronu. Gezellige Authentieke dorpen zoals Selimiye, Bozburun en Hisaronu zijn een bezoek zeker waard. Het hoogte punt van deze zeilreis is uiteraard Symi.

Dit gebied is uitstekend geschikt om te zeilen en alle ingrediënten voor een perfecte Yoga & Zeilen DeLuxe vakantie zijn aanwezig.

De yogaplekken zijn spectaculair, van april tot en met oktober ben je gegarandeerd van een heerlijk zonnetje, de watertemperatuur is aangenaam en er staat altijd een constante verkoelende zeilwind. Laat je culinair verwennen door de sailing chef, terwijl de kapitein tussen Europa en Azië laveert. Jouw enige taak is loslaten en genieten.

Pure verwennerij!

Geen dag hetzelfde

Dagelijks bespreekt de kapitein jullie wensen, waarbij de zeekaart op tafel komt, zodat jullie precies weten waar jullie zijn. De wind- en weersverwachtingen krijgen jullie te horen en gezamenlijk wordt bepaald waar we van dag tot dag heen gaan.

Laat je in de watten leggen

Jullie hoeven tijdens de zeilcruise niets te doen, want de goedopgeleide bemanning kan het schip zeilen zonder hulp (maar wil je meehelpen met zeilen dan kan dat natuurlijk), de boodschappen worden gedaan, er wordt gekookt en afgewassen.

Het doel van de yogavakantie:

een heerlijke week met veel yoga, zon, zee en lekker eten.

Elke dag yoga op een ander eiland

Kies je voor de Ionische archipel dan is elke yogales op een ander eiland zoals Kefalonia, Ithaka, Kastos, Kalamos, Zakynthos of Lefkada. Kortom een weekje vol afwisseling en veel Yoga. Zeilen wordt afgewisseld met stops in de baaitjes, maar ook haventjes en gezellige vissersdorpjes met de gelegenheid om aan land het een en ander te verkennen.

Voor de Turkse Rivièra geldt uiteraard dat we de combi maken met het idyllische Griekse eilandje Simi. Dit is een bijzonder eiland met diepe baaien en zandstranden en natuurlijk de typische Griekse kleurrijke dorpen. Wat kies jij?

Veel afwisseling!

Alles is flexibel.

Als jullie bijvoorbeeld excursies willen, kunnen die
worden georganiseerd.

Stappen, scooter rijden op Simi, lokale markten bezoeken, gewoon lekker aan land wandelen, een dagje shoppen in Bodrum, duiken, paardrijden, bezoek aan een Olive farm, Knidos, een cultuur & kunst museum, Eski Datca etc etc.

Aan boord is een kano, snorkel- en vis-uitrusting aanwezig, waar jullie gebruik van kunnen maken.
Willen jullie graag gemotoriseerde watersporten (bijv waterskiën, wakeboarden of jetskiën), ook dat kan allemaal geregeld worden.

Droom even mee…..

Bekijk Alles