Ervaringen op Zoover van YogaCruisers

Narda de Jong

Fantastische ervaring!

100 % genoten.
Omgeving: prachtig.
Boot: super mooi!
Yogales: een 10!!!
Eten: heerlijk!
Gezelschap: kan niet beter!

Manuela

Geweldig

Topvakantie. Yogalessen waren super eten heerlijk en gezond voor iedereen wat wils de kok past alles aan al naar gelang de wensen van de klanten. Mijn doel van deze studiereis was voor mij om ten eerste te ervaren of ik het leuk genoeg zou vinden om een yogacursus te gaan volgen om in de toekomst zelf les te kunnen gaan geven en ten tweede om te kijken of deze reis ook eventueel geschikt zou zijn om er een wat actievere reis van te maken. Ik zou misschoen met een paar vriendinnen deze cruise willen boeken en dan ipv een yogacruise er een bootcamp/pilates cruise van te maken. Ik was benieuwd of dat wellicht mogelijk zou zijn op de verschillende plaatsen waar wij naar toe gingen. Dus voor mij was dit naast een zeer ontspannende en gezellige (mede dankzij de crew en de andere reizigers) een zeer nuttige studiereis. Heel erg bedankt, voor mij een 10 met een griffel….

Margot

Gelukkig en dankbaar!

In het gewone, drukke leven van de dag stappen na een week yogacruise, valt nog niet mee. Nog iedere dag ben ik die prachtige ervaring aan het verwerken. Beelden, gevoelens, herinneringen wisselen elkaar af, met alle 1 gemeenschappelijke deler: een groot gevoel van geluk en dankbaarheid dat ik dit heb meegemaakt.
Op zoek naar een zeilvakantie of yogavakantie en dan de ideale combinatie vinden in de yogacruise. Na ontzettend drukke weken voorafgaand aan de vakantie, kreeg ik opeens “watervrees”, heel toepasselijk. Hoe had ik het in mijn hoofd gehaald om alleen een vakantie te boeken en dan ook nog op een schip (beperkte ruimte waar je niet af kan als je aan het zeilen bent) met 8 onbekenden? Ik wilde het bijna niet, had moeite met pakken (was zelfs van alles vergeten, bleek ter plekke). Toen vond ik op de zaterdag van vertrek een aantal van mijn reisgenoten bij de gate op Schiphol. Vanaf de eerste seconde voelde het goed met hen. En dat is zo gebleven. Mijn vertrouwen in een goede afloop groeide. Het was de combinatie van een groep sterke onafhankelijke vrouwen, de ochtend en avondsessies yoga, de heerlijke en mooie Mediterraanse gerechten, de zeiluren wanneer het schip geruisloos door het water gleed, de mooie gesprekken, de humor, het dansen, de dorpjes, de schitterende azuurblauwe baaien omringd door hoge en lage rotspartijen .. en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Mijn batterij voelt nu opgeladen, zo anders dan voor vertrek, toen ik me totaal afgemat voelde. Ik voel me een ander mens. Ik schrijf jullie, natuurlijk om dit te delen, maar vooral ook omdat ik besef dat de reis zo bijzonder prettig was dankzij de voortreffelijke zorgen van Caner en Mujdat. Ik voelde me helemaal veilig bij hen aan boord, zowel tijdens het zeilen als wanneer we geankerd lagen, dan wel ergens aangelegd hadden. Wat een kanjers, zo zorgzaam, zo respectvol, zo precies weten wat we nodig hadden … De stuurkunsten van Mujdat, de kookkunsten van Caner. Ze stonden altijd voor ons klaar. We hebben ze aan het einde van de reis in even in de watten gelegd, maar ik wilde het jullie ook laten weten, dat het absolute kanjers zijn, die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet!
Wie ook een onvergetelijke bijdrage aan deze reis heeft geleverd is Yvonne. Wat een wijze jonge vrouw en wat een fantastische yogalessen en massages heeft ze gegeven. Mijn dankbaarheid gaat ook naar haar uit. Dankzij haar yogalessen en massage realiseer ik me nog beter hoe belangrijk goed zorgen voor mezelf is. Als je goed luistert naar je gevoel, je hoofd en je lichaam, dan weet je precies wat je nodig hebt! En ik weet, dat ik volgend jaar weer een yogacruise nodig heb;-)

is van 8 dagen…

Floor

Groot cadeau!

Stel je eens voor… je hebt heerlijk geslapen en voelt een warme gloed… bij het openen van je ogen zie je de eerste zonnestralen van een opkomende zon in een prachtige baai van Turkije. Droom ik? Oh nee, dit is het prachtige cadeau wat ik heb gekregen. Ik word wakker op het dek van een zeilboot en de enthousiaste Brigitte Vlaswinkel (yoga-docente) wenst mij en de andere yoga-fans een goede morgen.

We trekken onze flitsende yoga kleding aan en beginnen aan de eerste sessie van de dag. Helemaal in de flow op weer een bijzondere plek met een prachtig uitzicht.

Vol energie zoeken we afkoeling in de helderblauwe zee en daar staat het ontbijt voor ons klaar! Het idee brengt toch al een grote glimlach op je gezicht?

Toen ik het bericht kreeg deze reis te hebben gewonnen, geloofde ik het niet en vroeg ik serieus of het geen grapje was. Het was waar! En toen besefte ik nog niet hoe groot en prachtig dit cadeau was!

Een week op zee met mensen met dezelfde passie (yoga) en hetzelfde doel (genieten en ontspannen). Twee keer per dag verschillende yoga-lessen, van vinyasa via hatha en yin tot partneryoga, van een geweldige docente die je helpt jouw grenzen te onderzoeken en te bewaken en je tegelijk motiveert jezelf uit te dagen. En dat op plekken waar je graag nog even blijft nagenieten, zoals op het dak van een oud Turks huisje, op een pleintje aan zee, op het dek of in een kerkje.

Met de Turkse crewleden, die precies weten hoe ze jou de perfecte vakantie bezorgen door de verse gerechten, gezelligheid en goede zorgen, bevind je je echt in een paradijs. Een paradijs waar je helemaal tot rust komt en alle dagelijkse dingen van het leven in Nederland van je af kan spoelen.

Nu ik weer thuis ben lijkt het opnieuw een droom. Al weet ik nu dat het echt is, want de yoga, ontspanning en ontmoetingen hebben mij geïnspireerd voor nieuwe/volgende stappen in mijn leven.

Het cadeau was groter dan een reis van 8 dagen…

Anita

Fantastisch!

We hebben een fantastische week gehad op de Serdar. Heerlijk eten en drinken. Lekker relaxen met Sedat en Erdem. Toffe gozers, geen moeite teveel.

Monique

Geweldige ervaring

Wat een service, staan de hele dag voor je klaar om het je naar de zin te maken. lekker eten, lekker varen, zwemmen en yoga.

Anke

Héérlijke week, alleen maar genieten!

Top! Als je toe bent aan genieten en je heerlijk in de watten gelegd wilt worden dan is de blue cruise iets voor jou. Uitstekende verzorging door de bemanning (3x per dag staat het eten klaar), zon, zee, zeilen. Voor herhaling vatbaar ;-)!

Tip: Realiseer je dat je een week met elkaar op een boot zit dus als je niet gewend bent aan (continu) mensen om je heen kan dit een uitdaging zijn.

Carlijn

Onvergetelijk sprookje

Afgelopen zomer twee weken mogen genieten van al het moois wat deze reis te bieden heeft. Echt een sprookjes vakantie. Twee weken buiten geslapen en van de mooie sterren hemel kunnen genieten. Mooie routes gevaren er was hier rekening meegehouden dat ik niet twee weken het zelfde zou zien. De twee yoga docenten waren super. Ondanks dat het mijn eerste yoga ervaring was voelde het meteen fijn en confortabel. Yoga gaat niet om lenigheid maar yoga doe je voor jezelf en tot waar je kan. Twee verschillende weken dus twee verschillende groepen maar beide groepen super gezellig. Veel gelachen, wijntjes gedronken en het eten was tot in de puntjes verzorgd door de koks aanboord. Zelfs een verjaardag wordt niet vergeten. Genoeg te zien en te beleven onderweg. Je zit veel op het water maar het verveelt totaal niet van al het moois wat de omgeving te bieden heeft. Deze reis kan ik iedereen aanraden het was fantastisch. Zelfs als je geen yoga ervaring hebt wordt hier in de lessen rekening meegehouden.

Jenny

Aanrader!

Met deze yogacruise,

Met of zonder ‘booz’,

Geraak je in een heerlijke roes.

Het motto is relaxen,

Tussendoor wat flexen,

En natuurlijk gezellig kletsen!

Het bedje is gespreid,

Al het eten wordt voor je bereid,

Je droomt hier lekker weg en vergeet de tijd.

De uitzichten zijn prachtig,

Sommige yoga poses krachtig,

Daardoor voel je je machtig.

De bemanning staat voor je klaar,

Wat een mooi gebaar,

En als je wil, struinen op een Turkse bazaar.

Lekker varen op zee,

De wind heb je mee,

En wanneer je maar wil een heerlijke kop thee.

Wanneer je begint te gapen,

Kun je lekker op het dek slapen,

En je op de zonsopkomst begapen.

Je komt heerlijk tot rust,

Met al die fijne plekjes aan de kust,

Deze cruise is een echte must!

Zwemmen in het licht van de maan,

Ik raad deze reis iedereen aan,

Gewoon doen, gaan met die banaan!

Hugo

Topweek: gezellig, lekkere yoga, zon, zee, zeilen

Fijne week gehad met leuke groep, de organisatoren/eigenaars Gerard en Germaine waren er toevallig ook bij, gezellige lui, mooie verhalen over hoe al allemaal eerder is opgezet en gegroeid, heerlijk eten, zeilen, zwemmen, zonnen en luieren, maar ook veel gezelligheid en lol..en last maar zeker niet least: fijne yogalessen gegeven door Yvonne Poels, een spontane, vrolijke, energieke, positieve vrouw. Dat was top, heerlijk om de dag mee te beginnen en te eindigen, voordat we aan een, elke keer, uitstekend ontbijt of een heelijk diner begonnen. Bijzonder waren ook de mooie plekken waar we de yoga deden waaronder op het platte dak van een kerkje uitkijkend over het water van de tegenoverliggende baai en ook de zon zagen ondergaan. Na afloop van de les werden we verrast door een glas koude witte wijn, meegebracht met een zodiac die ons weer kwam ophalen, zo de zon onder zien gaan ;-), onbetaalbaar moment!

De hutten van de boot waar we mee waren zijn ruim, schoon en voorzien van eigen douche en toilet.

Kortom, heerlijke week voor hen die van zon, zee, zwemmen en zeilen houden in combinatie met ontspannende yoga (beoefenaars of er kennis mee willen maken) om er op onconventionele wijze een weekje uit te breken. De accu gaat weer dik in de plus. Ik geef het overall een ruime 9! Dus als je een groepsmens bent en er niet tegen op ziet om een week lang met een aantal mensen op een boot te bivakkeren, dan is het een absolute Aanrader!

Evelien

Heerlijk!

Wat een heerlijke week heb ik gehad op de GanGan, heerlijk eten, gezellig mensen, mooie omgeving en fantastisch weer. De hele week zijn we met zijn allen enorm in de watten gelegd een ervaring om nooit meer te vergeten!

Saskia

Ik heb genoten!

Het is niet alleen maar zon en zeilen op de Gan Gan maar ook heerlijk eten, gezelligheid van de medepassagiers, mooie baaien en stadjes aandoen, zwemmen en snorkelen in prachtig blauw water en heerlijk je rust vinden omdat alles super geregeld word door Caner en Mujdat !

Driem

Perfect,Dol,Geweldig……..superlatieven tekort!

De gastvrijheid van Caner en Mujdat is hier al bejubeld….dat kunnen wij zeker onderschrijven! Wij, ik schrijf namens de geheel

vrouwelijke be’man’ning van week 4/11 juni hebben genoten! Van elkaar (de gesprekken), het samen lachen, het heerlijke eten en van de mannen! Caner altijd lachend en met aandacht voor iedereen en Mujdat, rustig….. totdat het wodka/appelsap dessert geserveerd werd! Wat een heerlijke week, de verzorging aan boord is optimaal, de hutten aan boord zijn comfortabel genoeg en slapen op het dek is ook zeker aan te raden. De variatie is uitstekend, de ene keer werd een rustig baaitje opgezocht, de volgende dag een leuk haventje. Aan boord waren enkele ervaren ‘cruisers’ ook zij vonden de sfeer aan boord van de GanGan bijzonder, gemaakt door beide mannen. Niet langer twijfelen! Boeken! Je zult er vast geen spijt van krijgen.

Marjolijn, Anne (geen Anna, Caner!), Monique, Charlotte, Toos, Muriel en Jeanet.

Ida

GENOTEN

Genoten. Van de prachtige baaitjes, het varen, de heerlijke stille ochtenden waarbij je zo van je zwemtrapje het water in glijdt. Om vervolgens door de zeer servicegerichte crew weer aan boord te worden verwelkomd met een superlekker ontbijt. En dan weer door met genieten van de omgeving, het varen, de zon, het gezelschap. De rust en ruimte om je heen….

Caroline

..meer dan cruisen, meer dan zeilen..

Wát een fantastische reis! Vanwege het prachtige schip, het verrukkelijke, elke-da-verse-eten, creatieve maaltijden èn tussendoor, aan niets te kort! Heerlijke hutten met eigen douche, toilet en wastafel! De bemanning is fantastisch! Het schip bevindt zich in de prachtige Turkse wateren; blauw, blauwer, blauwst. In één woord; Amazing! Volgend jaar weer..

Maaike

Geweldige vakantie!

Heerlijk verzorgde reis op de GanGan, een week is gewoon te kort om van alles uitgebreid te kunnen genieten. Er wordt aan boord goed voor je gezorgd en het eten is heerlijk en er is altijd genoeg. De hut is prima, eigen douche en toilet en het bed is groot genoeg voor 2. Enorm geboft met het weer waardoor het alleen maar beter werd. En wat een mooi gebied. Dit is echt een aanrader!

Erik

Geweldige reis gehad

Zwemmen in kraakhelder water, zeilen, de mooiste baaien, de leukste dorpjes, heerlijk relaxen en slapen onder de sterren, een onvergetelijke reis en voor herhaling vatbaar. ook de combinatie met Yoga is geweldig, vol energie de dag beginnen en in balans de dag afsluiten.

Saskia

Verslavend 🙂

Afgelopen juni was voor mij de 4e keer dat ik meeging met Zonnig Zeilen en de 2e keer op de Gan Gan. Dit keer met 5 vriendinnen van om 10 jaar vriendschap te vieren. We hebben hier echt naar toe geleefd en 2 jaar maandelijks een bedrag hiervoor opzij gezet. Immers, een aantal van ons heeft en gezin en voor hen is dit een extraatje.

En wat hebben ze genoten! Ja ik ook uiteraard, maar ik wist wat me te wachten stond 😉 Zeer gastvrij onthaal na een lange reis met een bubbeltje en heerlijke hapjes. De volgende dag varen en tijdens het zeilen (zodra het kan en veilig is wordt er gezeild) al direct dolfijnen voor de boeg. Wow! Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. De bemanning, kapitein Müjdat en kok Caner doen er alles aan om de zeilweek een onvergetelijke ervaring te laten zijn. En dat is ze – wederom – gelukt! Niets is hen teveel, je wordt heerlijk in de watten gelegd.

En alles kan, maar niets hoeft weekje. Lekker luieren op het dek in de zon, meehelpen de zeilen hijsen, genieten van een heerlijk fruitig tussendoortje…. Nee, het verveelt mij nooit, omdat de omgeving schitterend is, het eten super, de bemanning zeer gastvrij….

Kortom, ik ben nog lang niet uitgekeken op de Gan Gan.

Brigitte

Een week aan boord is echt Life Changing

Ik ben nu al 3 keer mee geweest. Elke keer opnieuw gebeurd er iets bijzonders met je aan boord. De prachtige omgeving, de elementen, de dynamiek van de andere (in het begin nog onbekende) mensen, en dan de perfecte verzorging en aandacht die je krijgt aan boord door kapitein Sedat en kok Erdem. De beste crew die je je maar kan bedenken…..Echt het meest geweldige kadootje dat je jezelf kan toewensen. Worth every penny!

Niesjen

Heerlijke vakantie, enorm genoten.

Het was die week al rond de 40 gr, maar prima uit te houden met regelmatig een duik in het water en de wind tijdens het varen. Wat een supervakantie was dit met yoga docent Yvonne Poels. lekker eten, warme zon, blauwe zee, leuke mede-reizigers, feestjes bouwen, relaxte yoga. Voor herhaling vatbaar.

Marieke

Ultiem genieten!

De Serdar is met zijn bemanning, Sedat en Erdem, de ultieme manier om vakantie te vieren. Gastvrijheid, culinair genieten en heel veel lol.

Huigje

Een week met de Serdar 1 is pas echt vakantie !

Zoveel mogelijk zeilen, met z’n allen spelen in het water, met water en ijsklontjes, met de dinkey, de kano, de vrolijke gekleurde spaghettidrijvers, nachtelijke party’s In Simi en op het achterdek.

Maar ook de mooiste stille baaien, wandelen naar een oud kerkje met een tas eten en drinken voor de bewaarder die daar alleen woont. Rustig lezen op het dek of gewoon rustig zijn en genieten van de zon, zee en prachtige omgeving. In de nacht slapen op het dek met duizenden sterren boven je en zwemmen in een lichtende zee.

De hele dag verwend worden met eten, drinken, fruit, snoep en lekkere hapjes.

Dit allemaal dankzij de hele sympathieke Sedat, kapitein en eigenaar van de boot, en Erdam, zijn super kok die met iedereen rekening houdt. Beide hebben maar 1 prioriteit en dat is dat iedereen volop geniet. Daar zijn ze echt in geslaagd. Onvergetelijk !!

Saskia

Heerlijk genieten

Dit jaar voor de 2e keer te gast mogen zijn op het schip Serdar (yogavakantie) van Captain Sedat en zijn bemanning. Niets is teveel! Je wordt heerlijk in de watten gelegd. Overnachten in een mooie stille baai of in een heerlijk relaxt haventje. Slapen onder de sterren. Captain Sedat kent de mooie plekjes in het vaargebied, de kok kookt de sterren van de hemel en het 3e bemanningslid zorgt voor de hapjes, drankjes etc. Een gezellige, op elkaar ingespeelde bemanning die je het ‘feeling home’-gevoel geven. Ben je op zoek naar een heerlijke zeilvakantie op een charmant traditioneel Turks zeilschip met persoonlijke aandacht, dan is dit de juiste keuze! Ik hoop zeker nog vele keren met dit schip te mogen meevaren.

Lia

Vet..Cool…Fantastisch

‘n Geweldig comfortabele boot met 3 superraardige mannen als crew.

Sedat ‘n kapitein met organisatiekwaliteiten heeft ons de mooiste plekkies laten zien etc. Erdam ‘n fantasrische kok, die voor mij de Turkse gerechten net ff meer en smakelijk maakte dan gewend of gebruikelijk haha.En Talha, die oog had voor ieders persoonlijke behoefte en/of wens.

Kortom ‘n 10+ voor de service-‘n prinssessenbehabdeling!!!!

Dina

Wat een ongekende luxe.

Vorig jaar met captain Sedat en zijn bemanning meegeweest op de Serdar. Ik heb me nog nooit zo relaxt gevoeld op een vakantie. De bemanning doet er alles aan om het je naar de zin te maken. Het eten is werkelijk waar voortreffelijk en elke dag vers. De captain zelf staat achter de BBQ. Lust je iets niet, zeg het. Voor mijn dochter die geen visliefhebster is werd elke dag lekker vlees bereid. De mooiste plekken gezien. Talha, de “matroos” zorgt voor een top party avond. En daar waar het de andere aan Engels ontbreekt, vertaalt hij moeiteloos vanuit Engels naar Turks.

Karine

Schitterende ervaring

Kapitein Sedat en zijn Crew op de Serdar maken van de cruise een onvergetelijke reis naar de mooiste eilandjes met het helderste water in alle schakeringen van blauw-groen. Het eten is superlekker door de verse produkten en met vakkennis en liefde klaargemaakt. Je wordt er op je wenken bediend en men respecteerd je privacy. Kortom een TOP ervaring van de bovenste plank en volgend jaar zeil ik terug mee. Bedankt Kapitein Sedat and Crew .

Maaike

Geweldig

In een woord een geweldige vakantie op een mooie boot met vriendelijk en bekwaam personeel. Mooie plaatsen bezocht en echt vol op genoten.

Sara

Wat een cadeautje!

Een week lang gevaren tussen Turkije en Griekenland met 2 keer per dag Yoga, dat was echt genieten! Kapitein Cedat was zeer gastvrij en liet ons alle mooie baaien en plekken in de buurt zien. 3 keer per dag werd er een heerlijke maaltijd geserveerd door chef Erdem. We hadden geen besef van tijd, alleen maar in het moment genieten. Zon, zee, zeilen, prachtige uitzichten, heerlijk eten.. echt een cadeautje voor jezelf!

Anne-Marieke

Een groot cadeau aan jezelf!

Deze week was één groot cadeau. 24u per dag buiten zijn, omringd door het helderste water, de blauwe lucht en talloze eilanden en baaien. Slapen onder de sterren, gewekt worden door de liefdevolle mini voetmassage van yogajuf Suus, de dag starten met oppeppende en afronden met rustgevende yogalessen. Heerlijk eten, telkens weer met liefde bereid door kok en bemanningslid Caner. De fijne energie en goede zorgen van beide bemanningsleden.

De flexibiliteit die zeilen vereist is fijn. Loslaten. Go with the flow. Doen wat gaat. Zeilen als er wind is. Op de motor varen als het niet anders gaat. Aanleggen waar het fijn en beschut is. Steeds verplaatsen maakte dat de week eindeloos voelde, op de goede manier!

Een zeilboot is klein en dus ben je dicht bij elkaar. Door de yoga en de energie die er ontstaat groei je -naar mijn indruk- snel van een set individuele vakantiegangers naar een groep. Als alleenwonende moest ik er de eerste dag even aan wennen, maar de nabijheid van elkaar heeft me daarna op geen enkel moment gestoord. De bemanning helpt ook bij een fijne sfeer, en benadrukt dat je je eigen ruimte kunt opzoeken wanneer je daar behoefte aan hebt. Alles mag, niks moet.

Ik ga mezelf dit absoluut vaker gunnen <3

Manuela

Geweldig

Topvakantie. Yogalessen waren super eten heerlijk en gezond voor iedereen wat wils de kok past alles aan al naar gelang de wensen van de klanten. Mijn doel van deze studiereis was voor mij om ten eerste te ervaren of ik het leuk genoeg zou vinden om een yogacursus te gaan volgen om in de toekomst zelf les te kunnen gaan geven en ten tweede om te kijken of deze reis ook eventueel geschikt zou zijn om er een wat aktievere reis van te maken. Ik zou misschoen met een paar vriendinnen deze cruise willen boeken en dan ipv een yogacruise er een bootcamp/pilates cruise van te maken. Ik was benieuwd of dat wellicht mogelijk zou zijn op de verschillende plaatsen waar wij naar toe gingen. Dus voor mij was dit naast een zeer ontspannende en gezellige (mede dankzij de crew en de andere reizigers) een zeer nuttige studiereis. Heel erg bedankt, voor mij een 10 met een griffel….

Pascale

Dik genieten!

Wat ben ik heerlijk in de watten gelegd! Heerlijk eten, veelzijdig, gezond en gevarieerd. En met liefde klaar gemaakt! Slapen inde sterrenhemel, zeilen wanneer de wind het toe laat en prachtige zwemplekken en baaitjes aangedaan. Slapen onder de sterrenhemel op comfortabele bedden. Heerlijk om de dag te beginnen en eindigen met yoga. Voor een beginneling zoals ik goed te doen en het enthousiasme voor yoga is bij mij aangewakkerd. De les wordt professioneel, veelzijdig en op een heel prettige wijze gegeven, ieder keer weer op een ander prachtig plekje.

En dan ook nog de mazzel dat we een hele leuke groep hadden! Ik heb dik genoten en ga het zeker nog eens doen! Wat een verwennerij!

Ellie

GEWELDIG

Super gave heerlijke week gehad met touroperator van top tot teen super verzorgd. Heerlijk gegeten, gedronken, genoten, yoga, ontspannen en gezwommen! Met een super gezellige groep! We bofte dat ook de eigenaren mee waren Gerard en Germaine top stel!! De complimenten voor hun, de chef kok,captain en natuurlijk Yvonne Poels voor de fijne yoga lesjes. Super bedankt voor deze geweldige ervaring met zeilen en yoga en een top crew!

Joukje

Enorm genoten van alle verwennerij!

Een heerlijke vakantie met hele goede verzorging. Het eten is fantastisch op de GanGan, Caner en Mustadj zijn toppers en leggen je volledig in de watten en de yoga lessen van Suus waren heerlijk. Ik kan het iedereen aanbevelen en ga het zelf zeker ook nog een keer doen! Het gebied waar je vaart is prachtig en er zijn zoveel mooie plekjes dat je hier makkelijk een aantal weken kunt verblijven, super fijn!

Suus

Wederom waanzinnig in de watten gelegd

Wat een super verzorgde trip, een super mooi gebied, van baaitje naar baaitje, van dorpje naar dorpje. Zalig eten aan boord, leuk gezelschap en enthousiaste bemanning. altijd in voor een geintje. Humor, een glimlach en interesse.Enorm genoten van alle verwennerij!

Saskia

Zon, zee, zeilen + yoga – een perfecte combinatie!

Wat een onvergetelijke ervaring (weer) op de GanGan! De combinatie van zon, zee, zeilen en yoga is super! Heerlijk in de watten gelegd worden door de bemanning (Caner en Müdjat), 2 yogalessen per dag, beetje lezen, beetje zeilen, beetje praten met je mede-reizigers…. Alles mag, niets moet! En dan het eten! Wat Caner uit de kombuis tovert, is werkelijk in één woord: Jummie! Alles supervers en smaakvol! Als je echt een weekje heerlijk wilt ontspannen, dan is een weekje zeilen op de GanGan (al dan niet met yoga) een echte aanrader! En weet je wat zo fijn is? Je zeilt in een gebied dat niet overbevolkt is door andere toeristen -> heerlijk! Volgend jaar met mijn vriendinnen op de GanGan 10 jaar vriendschap vieren – zonder yoga, maar zeker weten met de zon, zee, zeilen en vooral genieten!

P.S. Verwacht geen ‘love boat’ achtige luxe hutten en dito entertainment, daarvoor moet je naar andere organisaties. Maar wil je het echte zeilen op een sfeervol houten zeilschip met persoonlijke aandacht meemaken, dan moet je bij Zonnig Zeilen zijn!

Sophia

Enorm genoten!

Bemanning GanGan is attent, vriendelijk en enthousiast en heeft aandacht voor alles en iedereen. Gehele week tot in de puntjes goed georganiseerd en heerlijk gegeten op diverse mooie plekken die met zorg worden uitgezocht. De boot is van alle gemakken voorzien; prima bedden en eigen badkamer. Er is genoeg ruimte voor iedereen om zowel met elkaar te zitten als om alleen een boek te lezen of van het uitzicht te genieten.

Vera

Magical!

In het begin wat onwennig.. allemaal onbekende mensen die je al wel even hebt gezien op de vluchthaven en hebt gesproken in de bus. ‘S avonds een glaasje champagne, een voorstelrondje en de eerste nacht op de boot.

Daarna.. volgde een geweldige week; heerlijk eten, glaasjes wijn op het achterdek, sterren kijken en buiten slapen, wakker worden van de zon en de berggeitjes, dansen op Simi, goede gesprekken op het dek, massages, lekker zonnen en zeilen, in het water springen van de boot, en natuurlijk yogalessen op de aller-allermooiste plekjes. De onwennigheid maakte snel plaats voor een hecht gevoel en pure ontspanning.

Ik heb de boot verlaten met een 200% opgeladen batterij, inspiratie van alle mooie mensen die ik heb ontmoet en geweldige herrineringen die nog heel lang meegaan..

Met dank aan de geweldige groep, de enthousiaste yogaleraressen en natuurlijk de perfecte verzorging van kapitein Sedat en kok Erdem!!

Marco

Zorgeloos ontspannen en genieten!

Een yogacruise? Ik had er nog nooit van gehoord. Totdat twee vriendinnen me dit voorjaar er enthousiast over vertelden en me vroegen om een keer mee te gaan. Het klonk aantrekkelijk allemaal en ik hou ervan om nieuwe mensen te ontmoeten, dus dit zou een mooie gelegenheid zijn. Nadat ik ook op de site wat foto’s bekeken had en er wat over had gelezen, stond mijn besluit vast: Ik ga mee!

Ik neem je mee op de eerste twee dagen van deze vakantie, zodat je een leuke impressie krijgt van deze cruise. Hopelijk geeft dat voldoende info om te besluiten of het iets voor je is. Helaas kan ik geen foto’s plaatsen bij mijn recensie, dus je moet het met mijn tekst doen. Maar dat is hopelijk voldoende 🙂

Toen wij aankwamen was de Turkse zon heerlijk aan het schijnen en werden we hartelijk ontvangen door kapitein Sedat en de bemanning van het zeilschip Serdar. We kregen een korte rondleiding op de boot en konden onze bagage uitpakken bij de prima slaapplekken.

De eerste dag bleven wij aangemeerd in het havenplaatsje Datca, zodat we rustig de gelegenheid kregen om het plaatsje te verkennen. Zo kun je in de vele winkeltjes hele mooie hamam handdoeken kopen. Op de boot werden we al snel verwend met heerlijk hapjes en gerechten die kok Erdem voor ons had klaargemaakt. Echt top! Al het eten en alle drankjes zijn trouwens inbegrepen.

De volgende dag kregen wij in een prachtig park onze eerste yogales. Een mooie locatie waar langzaam door de bomen de zon opkwam. Heel inspirerend om zo de yoga-oefeningen te doen. Complimenten voor de teachers Veronique Stegen en Brigitte Vlaswinkel! Daarna terug naar de boot waar het rijkelijke ontbijt voor ons klaar stond.

Kort daarna voer de boot voor het eerst de haven uit. De schipper liet op een zeekaart zien waar de eerste reisdag naar toeging. Lekker op het dek met de zonnestralen op je huid een boek lezen. En tussendoor wat nader kennismaken met de andere vakantiegangers. In zo’n ontspannen omgeving gaat dat heel natuurlijk. Na wat zonnen en luieren op het dek stond de lunch voor ons klaar. Ik nam er een heerlijk koel glaasje witte wijn bij. Proost! Na het eten even afkoelen door een duik in het kristalheldere water. Ik begon mij al goed thuis te voelen.

Na een prachtige zeilreis kwamen we aan in de eerste baai. Hier ging de Serdar voor anker. Aan de kust was een mooie plek, waar wij een heerlijke yogales kregen. En wat denk je? Na de les stond het diner al klaar. Drankje erbij. Whow, wat een vakantie!

Tip: breng, zoals ik, eens een nacht door op het dek. Zonder lichtvervuiling zie je dan duizenden sterren aan de hemel. En het slaapt ook prima.

Tja, en zo ging het alle dagen door. Inspirerende yogalessen aan boord en op prachtige locaties, heerlijk eten, lekker drinken (voor je het in de gaten hebt is je lege glas al weer volgeschonken), fijne bemanning en gezellige mede-vakantiegangers.

Toen ik na deze vakantieweek weer thuis kwam had ik echt afkick verschijnselen. Maar dat is alleen maar een compliment voor de organisatie van deze yogacruise. Ik ga zeker weer terug. Als deelnemer of misschien zelfs wel als teacher.

Twijfel je nog of deze vakantie iets voor je is? Gewoon doen. Je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Ina

Fantastisch zeilcruise

Ik ben al twee keer met de Serdar meegeweest en in september ga ik voor de derde keer met de Serdar met een yogaclub. De crew is geweldig. Captain Sedat is een zeeman in hart en nieren en een voortreffelijke gastheer. Talha een goede matroos en Erdem kan heerlijk koken met verse produkten. Vera Maguire is de yoga juf van onze groep en weet altijd aparte plekjes te vinden voor de yogalessen. Ook kan je bij haar terecht voor een goed gesprek, ademhalingsoefeningen en meditatie. Ze is in staat een relaxte sfeer te creeeren. Het zijn echt heerlijke weken met ruimte om lekker te lezen, luieren, zwemmen, dorpjes bezoeken, dansen en slapen in stille baaitjes. Dit reisje is een cadeautje voor jezelf.

Gerard

Prachtig schip, geweldige crew

Een week lang op de Serdar is een groot feest. Kapitein Sedat is een zeiler in hart en nieren. De kok kan echt waanzinnig lekkere Turkse maaltijden koken. Dit in combinatie met een heerlijk zonnetje hebben voor een onvergetelijke week gezorgd. Mooie plekken bezocht zoals het Griekse eiland Simi, maar ook de opstaphaven Datca is schilderachtig. Ik wil zo weer terug!!!

Karine De Munck

Wat heb ik, samen met mijn reisgenoten, genoten!!

De afgelopen week was een week van genieten in alle mogelijke superlatieven. Caner en Müjdat, de heren van de GanGan, hebben ervoor gezorgd dat het ons aan niets ontbrak en ons naar bijzondere en gezellige plekjes gebracht. Het eten was top; elke maaltijd een feestje met diverse, steeds wisselende gerechten. De yogasessies perfect begeleid door Suus op heel originele, prachtige, idyllische en onverwachte plekken. Binnen de kortste keren ontstond er in de groep een samenhorigheid met als gevolg leuke, grappige, soms diepgaande en ontroerende momenten. Kortom: samen genieten is het fijnste wat er is. En dat dat kan bewijst de GanGan.

Yvonne

Een meer dan heerlijke en fantastische week!!

Wat heb ik genoten! Een week lang op zee, aan boort van een geweldig houten zeilboot, super goed gezelschap, en 3 x per dag de meest smaakvolle en heerlijk vers bereide gerechten door kok Caner! Hutten zijn comfortabel en schoon. Mooi zeilgebied met de meest idylische baaitjes en natuurlijk Simi!

Een week lang genoten en in de watten gelegd door de fijne bemanning Caner en Mujdat! Voor herhaling vatbaar!

Anya

Een meer dan heerlijke en fantastische week!!

Ook deze yogareis was een geweldige ervaring, ik kwam herboren thuis, vol energie. En dat is best knap te noemen aangezien we deze keer niet alleen veel hebben ontspannen en op de mooiste plekjes yoga hebben gedaan, maar ook tot in de kleine uurtjes Datca en Symi onveilig hebben gemaakt dankzij onze Zenmeesteres / Partyguru Yvonne Poels. Een perfecte balans tussen mindfullness (ontspanning, goede gesprekken, yoga, meditatie) en genieten (heerlijk eten, wijntje, ‘s nachts zwemmen, snorkelen, gieren van de lach en veel dansen).

Was alles dan helemaal perfect? Nee. Er kleven twee grote nadelen aan zo’n weekje zon & zeilen:

1. Op de 1e zondagmorgen na de vakantie was er geen mouthwatering breakfast van Caner en waren er geen kanjers van nieuwe vrienden om mij heen om de dag mee te beginnen. Het was weer gewoon ‘Me, Myself and (E)I’…

2. Je blijft spontaan wc-papier in je prullenbakje deponeren ipv in het toilet #LOL #zeildeformatie

Kort samengevat: je voelt je als een koningin dankzij de warme, liefdevolle aandacht van de kok en kapitein die maar een doel hebben: het jou naar de zin maken, die lach op je gezicht te zien, dat je geniet. En dat merk je aan de passie waarmee ze hun werk doen, hun oog voor detail, het overheerlijke eten en lekkere drankjes. Alleen zeilen met deze club is al fantastisch maar de yogacruise biedt nog iets extra’s wat voor mij het plaatje compleet maakt: zeer professionele yoga docenten en altijd adembenemende locaties.

Ik tel de dagen tot ik weer met al die vrienden die ik nu nog niet ken, maar ga leren kennen onder de sterren mag slapen en voor een weekje mijn leven mee mag delen.

Namaste!

Chantal

Groot kado aan jezelf!

Mijn derde yoga zeil vakantie en het was weer een heerlijke week!

Mooi weer, gezellig gezelschap, heerlijk eten, prachtige route gezeild alles klopt! Caner en Mujdat zorgen ervoor dat het je aan niks ontbreekt! Gan Gan voelt echt als een thuis!

Op het dek slapen is echt een aanrader! S’avonds vallende sterren en iedere ochtend wakker worden met de mooiste zonsopgangen!

Het was kei fijn en gezellig! 🙂

Yvona

Super

Super leuke vakantie gehad op de gangan, onwijs mooie route gezeild , heerlijk eten en een super service van kok Caner en kapitein Mujdat. Kok Caner houd rekening met vegetarische reizigers dus er staat altijd voor ieder wat wils op tafel!!!!

(maar voor een ieder die vis en vlees lekker vind is het ook genieten)

Fantastische reis met mooie herinneringen!

aanrader! S’avonds vallende sterren en iedere ochtend wakker worden met de mooiste zonsopgangen!

Het was kei fijn en gezellig! 🙂

Muriel en Toos

Helemaal geweldig! Echt paradijselijk!

De vakantie was super fijn, mooi en gezellig! Het was voor mij en ook voor Toos echt een ervaring om nooit te vergeten. De groep was leuk en gevarieerd!

Het eten was onbeschrijfelijk goed en lekker. Elke keer stond er weer een klein kunstwerkje op tafel! (Wat kan Caner goed koken!)

De baaitjes en strandjes die we zijn tegengekomen waren net kleine paradijsjes.

Ook de dorpjes en stadjes waar we aanlegden waren stuk voor stuk mooi, sfeervol en gezellig.

We hebben met de groep nog een afsluiter gedaan bij de hamam en daarna de beautysalon dus we gingen helemaal schoongescrubt weer naar huis.

Echt een aanrader dus!

Suzanne

100 sterren op maat all inclusive

Van a tot z verwend worden, van baai naar baai, van dorp naar dorp, van ontbijt, lunch naar dinner….een fruitcocktail tussendoor…een aperitief..’n tip voor ‘t lekkerste koffietentje….de mooiste wandeling..verzin het maar, je hoeft het maar te vragen….als het al niet voor je neus staat. En altijd aangereikt door OF de pretogen van Caner OF die van Mujdat OF van beide! Wat een lol hebben ze samen, en met ons. Het was weer een super week!

Nico

Verwennerij

Een top week aan boord van het schip. Yoga en massages door een Ying Yang team uitstekend uitgevoerd. Gevaar op herhaling aanwezig. Geheel verzorgd is ook inderdaad geheel verzorgd.
Transfer van vliegveld naar schip is lang. Retournachtvlucht is vervelend icm treinvervoer.

Carlijn

Onvergetelijk sprookje

Afgelopen zomer twee weken mogen genieten van al het moois wat deze reis te bieden heeft. Echt een sprookjes vakantie. Twee weken buiten geslapen en van de mooie sterren hemel kunnen genieten. Mooie routes gevaren er was hier rekening neergehouden dat ik niet twee weken het zelfde zou zien. De twee yoga docenten waren super. Ondanks dat het mijn eerste yoga ervaring was voelde het meteen fijn en comfortabel. Yoga gaat niet om lenigheid maar yoga doe je voor jezelf en tot waar je kan. Twee verschillende weken dus twee verschillende groepen maar beide groepen super gezellig. Veel gelachen, wijntjes gedronken en het eten was tot in de puntjes verzorgd door de koks aan boord. Zelfs een verjaardag wordt niet vergeten. Genoeg te zien en te beleven onderweg. Je zit veel op het water maar het verveelt totaal niet van al het moois wat de omgeving te bieden heeft. Deze reis kan ik iedereen aanraden het was fantastisch. Zelfs als je geen yoga ervaring hebt wordt hier in de lessen rekening mee gehouden.