Yoga vakantie met Trix van Hest

Even voorstellen

Yoga is voor mij zoveel meer dan alleen maar de houdingen

Trix van Hest ontdekte tijdens haar docentenopleiding dat yoga uit zoveel meer elementen bestaat dan alleen maar de houdingen.

Dát wil ze graag overbrengen op haar cursisten. Ze begon de yogaopleiding in 2011 en in eerste instantie voor haar persoonlijke ontwikkeling, gaandeweg bleek ze het lesgeven zelf ontzettend leuk te vinden.

Easy peasy

Ik heb zelf ervaren dat yoga je laat kennismaken met de subtielere niveaus van energie in je lichaam.

We ‘doen’ yoga niet alleen met ons fysieke lichaam, maar voelen ook met ons emotionele lichaam.
Mijn lesstijl is te omschrijven als hatha easy flow waarin ik mindfulness aspecten integreer.

Yoga is geen doel, maar een middel om je weer met jezelf te verbinden

Wat is yoga?

Als freelance schrijfster schreef ze oa voor het Magazine Spiegelbeeld drie artikelen ‘Wat yoga werkelijk is’. Maar het liefste laat ze het haar deelnemers zelf ervaren.

Vipassana

De 36-jarige Amsterdamse  startte tijdens haar opleiding al met incidenteel lesgeven zoals tijdens een vipassana retraite en op sportscholen. Ook heeft ze les gegeven aan mensen met een licht verstandelijke beperking.

Yoga, yoga, yoga

Op dit moment maakt ze ruimt twee jaar onderdeel uit van het yogadocententeam bij de mooie yogastudio Yogaspot in Amsterdam en ze geeft les tijdens verschillende yogavakanties.

Geen ervaring nodig!

“Mijn lessen zijn geschikt voor iedere yoga beoefenaar; of je nu beginner bent of een ervaren yogi. Ieder mens ervaart yoga op zijn of haar eigen manier.

Mijn lessen nodigen uit de verdieping in jezelf te onderzoeken en ze geven je lichaam de kans de ruimte in jezelf te ervaren”.

Yoga is het Sanskriet woord voor ‘verbinding’.

Tijdens deze vakantie waarin alles heerlijk is verzorgd,

kun je je richten op die verbinding met jezelf,

met elkaar en met de zee om je heen.

Aan boord bij Trix

Elke ochtend wordt een verfrissende hatha easy flow yogales aangeboden om de dag goed te beginnen. Hatha yoga is de basis van alle yoga en harmoniseert lichaam en geest. ‘Hatha’ betekent het samenbrengen van het mannelijke (‘ha’ betekent zon) en het vrouwelijke (‘tha’ betekent maan) in jezelf. Zo kom je meer in balans. Het easy flow element zorgt voor een dynamische les waarin zonnegroeten niet zullen ontbreken.