Yoga vakantie met Ciska

Even voorstellen

Niets moet, alles mag

Yoga retreat | Ciska de Kok

In 2007 heb ik yoga ontdekt en sindsdien heeft het me niet meer losgelaten.

Door yoga heb ik geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren, het geeft mij rust in tijden van stress.

En misschien nog wel het belangrijkste: ik vind het heerlijk om te doen!

Het voelde (en voelt nog steeds) als thuiskomen in mijn lichaam.

Langzamerhand rolde ik verder de ‘yogawereld’ in en uiteindelijk heb ik in 2011 mijn baan opgezegd om mij volledig op yoga te kunnen richten.

Met als hoogtepunt het openen van mijn eigen yogastudio Flow Yoga Leiderdorp in 2015.

Dat was een droom die uitkwam!

Yin & Yang

 

De afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd. Eerst gericht op de actieve ‘Yang’ Vinyasa/Flow yoga en sinds de laatste jaren verdiep ik mij steeds meer in Yin yoga en Restorative yoga.

Omdat mijn leven al meer dan genoeg Yang elementen bevat, ben ik de ontspanning en verstilling van Yin yoga steeds meer gaan waarderen. Yin en Yang kunnen niet zonder elkaar.

Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van voeding, beweging en emotiemanagement, mindfulness, geweldloze communicatie en hartcoherentie.

Met mijn achtergrond als psycholoog heb ik een breed pakket aan kennis en vaardigheden in huis die heel mooi samenkomen in mijn werk als yogadocent.

“Moeten is dat wat we denken te moeten doen,
of wat anderen van ons verwachten”

Luchtig & laagdrempelig

Mijn yogalessen zijn toegankelijk en met veel persoonlijke aandacht. Ik hou rekening met de mogelijkheden van ieder lichaam; er is altijd een optie die bij je past.

Dat doe ik op een speelse, luchtige manier. Ik vind het belangrijk dat je plezier beleeft aan het doen van yoga. Mijn doel is dat je op je yogamat geen prestatie hoeft te leveren, dat het echt niet uitmaakt hoe ‘goed’ je een houding uitvoert.

Mijn wens is dat de yogamat een plek is waar je het gevoel hebt dat je ‘thuiskomt’.

Wat wil jij nou echt?

Heb jij het gevoel dat je heel veel ballen tegelijk in de lucht moet houden? Continu aan het ‘presteren’ bent? Dat je ‘to-do’ lijst eindeloos is? Of dat je pas mag ontspannen als je deze lijst hebt afgewerkt? We ‘moeten’ zoveel!

Misschien nog wel in de eerste plaats van onszelf, om aan het ideaalbeeld van de perfecte man/vrouw (die een mooie carrière en een rijk sociaal leven heeft, een zorgzame ouder is, minstens 3x per week sport, etc.) te voldoen. Soms word je er gewoon zo moe van.

Hoe fijn is het dan om al dat ‘moeten’ eens een paar dagen los te mogen laten? Om de tijd te nemen om te ontspannen en uit de hectiek van je dagelijks leven te stappen. En misschien van een afstandje te bekijken of al dat ‘moeten’ nou echt is wat jij ‘wilt’…worden.

Milde (Yang) flow yoga

Mijn (Yang) flow yogalessen hebben een rustige opbouw met milde stretches naar een energieke, creatieve flow waarin de verschillende houdingen vloeiend in elkaar overgaan en de ademhaling centraal staat. Ik daag je steeds weer uit om te luisteren naar je lichaam en je grenzen te bewaken.

 

Door de focus op je ademhaling creëer je ruimte en ontspanning in je lichaam en geest.

Yin & Restorative yoga

In mijn Yin & Restorative yogalessen heb je veel tijd om je lichaam beter te leren voelen en nodig ik je uit om met de nodige zelfcompassie díe houding te kiezen die bij jóúw lichaam past. In een Yin yogahouding mag je een diepe stretch voelen en voel je diepe ontspanning wanneer je uit de houding komt. Bij Restorative yoga draait alles om diepe ontspanning, zowel fysiek als mentaal. Tijdens de houdingen wordt jouw lichaam hierbij ondersteund met dekens, kussens en blokken.

In onze drukke, op prestatiegerichte levens zijn Yin & Restorative yoga zeer waardevol (en misschien wel heel hard nodig) om jezelf weer op te laden.

Aan boord bij Ciska

Laat je tijdens deze yogacruise meenemen in een milde (Yang) flow yoga afgewisseld met ultieme ontspanning door zachte, liefdevolle Yin & Restorative yoga en meditatie. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, of je nou een beginner of een ervaren yogi bent.

Ik nodig je op een luchtige manier en met de nodige humor uit om verbinding te maken met je lichaam en te voelen wat jouw lichaam nodig heeft. Want, ook bij het beoefenen van yoga ‘moeten’ we vaak nog steeds van alles. Nog mooier, nog dieper in een houding. Voor je het weet sta je weer een prestatie te leveren op je mat… Terwijl yoga daar eigenlijk helemaal niet om gaat. Je zou kunnen stellen dat wat je tegenkomt op je yogamat een afspiegeling van je dagelijks leven is.

In mijn yogalessen mag je rekening houden met de mogelijkheden en de beperkingen van jouw lichaam. Het gaat om accepteren van wat er nu is, zonder oordeel. Dat klinkt misschien makkelijk of logisch, maar het kan een flinke uitdaging zijn. Ik zorg ervoor dat er altijd opties of alternatieven zijn voor houdingen die voor jou niet goed voelen. Er is voldoende tijd tussen de lessen om te reflecteren op je ervaring en inzichten.

 willen is dat waar we van dromen, dat waar ons hart ligt