Fit, Food & Wellness cruise

“Nothing tastes as good

as being healthy feels”

Wordt het tijd om je voedingspatroon aan te pakken?
Even letterlijk en figuurlijk op te ruimen door licht en gezond te eten
en eindelijk de tijd te nemen om eens even niets te moeten? Dat kan!

Ga mee met de Fit Food & Wellness Cruise

Tijdens deze 8 daagse cruise wordt je begeleid om je lichaam te reinigen met voeding en beweging. Je maakt je lichaam en geest klaar voor een lichte, zonnige en opgeruimde periode waarin je je fit, helder en sterk gaat voelen. Door een aantal dagen mild te detoxen kunnen klachten en ongemakken zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen een gebrek aan energie of een gejaagd gevoel verdwijnen of verminderen.

YogaCruise met resultaat

Tijdens de Fit Food Wellness Cruise leef je voornamelijk buiten, op het water en heb je letterlijk en figuurlijk de ruimte om eens lekker op te ruimen in je lijf – en daardoor ook in je hoofd! Met als resultaat: betere conditie, meer rust en een lijf en een helder hoofd dat er weer tegen kan.

Frisse start

Deze milde detox begint een week voor je vertrek en duurt aan boord 3 dagen voort. Je eet aan boord verse, heerlijk gezonde maaltijden en snacks. Het doel is een milde reiniging en balans-geen extreem voedingspatroon.

Na drie dagen bouwen we rustig weer op naar wat meer koolhydraten en komt er ook weer een lekker kopje koffie op tafel en een glaasje wijn bij het eten. Tegen die tijd heb je al 10 dagen rust gegeven aan je spijsvertering – die zal je dankbaar zijn en je lijf zal afvalstoffen hebben losgelaten.

Milde detox

Producten die je tijdens de voorafgaande week en de eerste dagen van de cruise niet neemt zijn: rood vlees, koffie/cafeïne, alcohol en zeer bewerkte producten. Verse seizoensgroenten en fruit, kiemen, linzen, bonen, bulgur, couscous, gort, noten en zaden en kruidenthee en water staan wel volop op het menu.

Af en toe een stukje vis en wat zuivel zijn wel inbegrepen in de maaltijden, maar het doel is om slechts beperkt koolhydraten, suikers en vetten binnen te krijgen.

“If you don’t take care of your body,

where are you going to live?”

Alles mag, niets moet!

Zo ziet je voedingspatroon aan boord er globaal uit:

Ontbijt:

-Water met citroen
-Groene smoothie

Tussendoor:

-fruit of een gezonde snack in de vorm van gedroogd fruit en/of noten

Lunch:

-een vullende vegetarische soep en lekkere salade

Tussendoor:

-heerlijke vegetarische snacks bereid door de chef aan boord.

Borrel:

-verfrissende en verrassende cocktails zonder alcohol met rauwkost en andere lekkere gezonde knabbels

Diner:

-Salades en (stoof)schotels in alle soorten en maten gemaakt met verse groenten en andere producten die allemaal van de lokale markt komen. Voornamelijk vegetarisch, een enkele keer met een lekker gegrild visje, stukje kip of sojaproduct.

Even tijd voor jezelf

Klinkt heerlijk! Maar wat doe ik dan een hele dag?

Allereerst natuurlijk genieten van het betoverende landschap van het gebied rondom Datca. Prachtige baaitjes om lekker te zwemmen, te rusten en tijd voor jezelf te nemen. Lees eindelijk eens dat boek uit wat al een hele tijd naar je ligt te lonken. Verder worden er gedurende de week een aantal activiteiten aangeboden waaraan je naar wens kan deelnemen.

Elke ochtend beginnen we met een stretching sessie van een half uur. Elke avond staat er een heerlijke Yin yoga les op het programma. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een meditatie bij zonsopgang en daarna een verfrissende duik in stilte in de zee. Wanneer we in een haventje liggen of een mooi baaitje zullen we ook aan land gaan om een stevige wandeling te maken.

Voedingsadvies & massages

Verder zal er tijdens de voedingsworkshop aan boord een Ayurvedische voedingstest worden gedaan en aan de hand daarvan voedingsadvies worden geven. Optioneel kun je een voetreflexbehandeling bijboeken die zich met name richt op het ondersteunen van je spijsverteringssysteem.

Of een heerlijke ontspanningsmassage, een Thai Yoga massage of een coaching sessie om je persoonlijke (voedings) uitdagingen door te nemen en advies te ontvangen dat op jouw situatie is toegespitst.

We sluiten de week af met een bezoek aan de Hamam voor de liefhebbers. De laatste restjes “ballast” worden van je afgeboend en gespoeld en je gaat als herboren weer naar huis. Er is ook tijd om naar de schoonheidssalon te gaan voor een manicure, pedicure of knip beurt!