Yoga vakantie met Veronique Stegen

Even voorstellen

“Op de yogamat krijg ik het gevoel van thuiskomen!”

Elke keer als ik op mijn yogamat stap, komt er bij mij altijd weer zo’n fijn gevoel van thuiskomen naar boven.

Het maakt dan ook echt niet uit waar ik ben, want zodra ik aan mijn yoga practice begin kom ik thuis en tot rust, hier in het nu, op mijn yogamat.

Een andere plek waar ik deze rust en verbinding ervaar is bij, in, én op het water.

Op een boot voel ik me happy

Ik heb jarenlang met heel veel plezier aan zee gewoond, heb op de prachtigste plekken gedoken, en op een boot voel ik me gewoon altijd happy! Water is altijd in beweging, het sprankelt maar kan ook lekker wild en onstuimig zijn, en als je durft om het diepe in te duiken word je beloond met een verborgen wereld bestaande uit de meest prachtige vormen en kleuren. Is er nog een mooiere metafoor voor het leven, of alleen al onze geest waar we soms zo mee geconfronteerd kunnen worden tijdens een yoga les?

Vinyasa Flow, Ashtanga, Yin….you name it

Dat ik door middel van deze yoga cruise deze twee liefdes kan combineren, is natuurlijk helemaal te gek. Ik neem je graag mee op reis, letterlijk en figuurlijk. Tijdens de actievere ochtend les neem ik je mee in mijn enthousiasme en nodig ik je uit om jezelf uit te dagen, uiteraard wel binnen jouw eigen grenzen.

Door weerstand te trotseren kun je tenslotte alleen maar groeien. In de namiddag brengen we het lichaam juist tot rust, tijdens een rustige flow les met de meer ontspannen yoga poses. Hierbij oefenen we om uit je hoofd, en ín je lijf te gaan, en te observeren wat er dan van binnen gebeurt. Waar we in het dagelijks leven juist meer yang georiënteerd bezig zijn, herstellen we nu met meer yin-gerelateerde yoga poses de natuurlijke balans in het lichaam. Ook laat ik jullie lekker ontspannen tijdens een Thaise yoga massage workshop. Het is helemaal geen probleem als je nog niet zoveel ervaring met yoga hebt, de lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

Mijn eigen yoga pad is alweer zo’n 15 jaar geleden begonnen met Iyengar yoga, en over de jaren heb ik verschillende yogastijlen beoefend zoals Vinyasa Flow, Ashtanga, Yin en zelfs Acro(batische) yoga. Ik vind het heerlijk om me helemaal te verliezen tijdens mijn practice in “de flow” van de verschillende poses en mijn ademhaling, vandaar dat ik mijn yoga opleiding heb gedaan in de Vinyasa Flow yoga stijl, en me nu steeds verder verdiep in de Prana Flow yoga stijl. Deze heerlijke flow yoga pas ik ook toe tijdens mijn wekelijkse lessen in het bedrijfsleven en bij Glow Yoga studio in Haarlem.

“The place to be happy is here,  the time to be happy is now!”

De kracht van verbinding

Een van de mooiste dingen om te zien tijdens een yogales vind ik de kracht van verbinding. Alleen al door samen te ademen tijdens de les wordt er één geheel gevormd. Tijdens de yogacruise is de verbinding binnen de groep altijd weer zó mooi om te zien, het is een voorrecht dat ik hieraan mee mag werken. Ik zie je op de boot, waar we heerlijk gaan genieten en jij helemaal tot jezelf kunt komen, in verbinding met de andere yogí’s en de prachtige natuur om ons heen.

De beste zon is een blij gezicht 🙂