• nl
 

Yoga vakantie met Resi Hoogendam

Even voorstellen

Relax your mind, refresh your body & awaken your senses

In oktober 2017 ben ik als deelnemer mee geweest op deze heerlijke reis en ben geïnspireerd geraakt om zelf ook een week te begeleiden.

Ik heb genoten van de geweldige verzorging aan boord. Caner heeft merkbaar veel ervaring met de groepen, veelal Nederlandse en Belgische vrouwen, en tovert precies op de juiste momenten de juiste traktaties uit zijn kombuis.

Het zeilschip is comfortabel en stabiel waardoor het ook voor reizigers zonder watersport ervaring als prettig wordt ervaren. Het moment dat de zeilen gehesen worden en de motor uit gaat is bijzonder. Heerlijk luierend in de zon op het dek of met een boek in de schaduw op de wind meegevoerd worden. Natuurlijk zijn de hutten niet zo ruim als een hotelkamer maar ze zijn schoon en eenmaal gesetteld slaap je er goed.

‘Mijn motto: Bewegen = leven!’

Met de paplepel ingegoten

Mijn passie en dagelijks werk is mensen in beweging te brengen en te houden. Mijn holistische kijk op bewegen heeft mijn vader, die 50 jaar Japanse budo sensei was, mij met de paplepel ingegeven.

Als eigenaresse/instructeur van Yuwa Leefstijlclub werk ik graag met mensen die wat meer aandacht willen of nodig hebben. Daarnaast zoek ik altijd naar manieren om meer mensen te bereiken en te motiveren. Dit heb ik door de jaren heen gedaan via de radio (NOS Sportief en RTVWest) en via vele artikelen en presentaties.

Na mijn propedeuse bewegingswetenschappen en studie fysiotherapie begon ik als docent aan diverse nationale en internationale aerobics- en fitnessopleidingen. Als Reebok Master Trainer leidde ik in de jaren ‘80 veel instructeurs op in onder meer Steps en Slide. Ik ben van mening dat je in dit vak nooit uitgeleerd bent en heb de afgelopen 35 jaar veel Personal Training, Fitness, Mindfulness en Yoga opleidingen gevolgd. Bijna ieder jaar ben ik in Amerika geweest om bij te scholen. Mijn specialiteit is het vertalen van de theorie naar de praktijk, met het accent op een functionele houding en bewegingstechniek.

Yoga & more for life & core!

Rust & energie

Op, aan of in het water zijn geeft mij aan de ene kant een gevoel van rust en aan de andere kant energie. Ik vind het heerlijk om tijdens het varen van de prachtige omgeving te genieten en urenlang over het water te ‘staren’.

Eenmaal voor anker in een baai of in een haven geniet ik ervan de omgeving te verkennen en de vaste grond onder mijn voeten te voelen. Dit kan door yoga op een mooie plek, een wandeling of combinatie van beide.

Afhankelijk van de temperatuur en de wensen van de groep doen we een rustige of meer actievere les.

De yogalessen zijn voor iedereen geschikt,
ook beginners of mensen zonder ervaring zijn
van harte welkom!