Docenten YogaFestival@Sea

Speels & uitdagend!

De lessen op het YogaFestival@Sea worden gegeven door een top team van inspirerende down to earth yoga-docenten.

In de lessen wordt ervoor gekozen om
meditatie en concentratie te laten ontstaan door de bewegingsoefeningen, ipv stilzittende meditatiesessies.

De lessen zijn speels en uitdagend!
Let er wel op dat elke Yoga-docent haar/ zijn eigen stijl heeft!

Het is mogelijk om voor het YogaFestival@Sea een yoga-les te volgen. Leuk om alvast even kennis te maken en te ervaren hoe een yoga-les eruit ziet.

Hieronder stellen de toppers zich even voor

Aletta van Oostveen

Na 12 jaar freelancen bij health clubs en studio’s, heb ik september 2015 mijn pilates- en yogastudio YogAletta – BodyMindLife geopend om mijn eigen lessen en stijl te kunnen opzetten. Omdat ik zeer gepassioneerd ben gaan ‘flowen’ is dit uitgegroeid tot studio waar je terecht kunt voor pilates, yin, yang, hatha kinder- en poweryoga. Maar ook voor opleidingen, workshops, klanksessies en lezingen.
Ook geef ik (stoel)yoga bij bedrijven, én aan mensen met een fysieke ‘uitdaging’: Omdat ik ben opgegroeid met een bijna blind vriendinnetje en een lichamelijk gehandicapte vader, heb ik geleerd om naar mogelijkheden binnen beperkingen te kijken en creatief te zijn. Denken in oplossingen en niet in beperkingen. Op zoek naar vrijheid binnen grenzen.
Mijn passie voor body&mind lessen, waarmee je het leven weer in balans brengt wil ik graag met je delen. Dit wil ik gaan doen met pilates, waarbij je heel geconcentreerd werkt aan een soepele en sterke ruggengraat en ‘core’. Er zijn voldoende aanpassingen/variaties om een oefening toegankelijk of juist uitdagend te maken. Wie weet worden de pilates oefeningen afgewisseld met yoga om samen de overeenkomsten en verschillen te ontdekken.
Ik neem mezelf niet al te serieus (geef op sprankelende en ‘luchtige’ manier les – zeggen ze), maar ik neem JOU wel serieus. Kom je samen werken aan een happy & healthy Body, Mind & Life?

Sophia Manté-Essen

Mijn naam is Sophia Manté-Essen, ik ben de eigenaresse van De Yoga Studio in Zwijndrecht. In mijn Studio geef ik de volgende lessen: CAY (Critical Alignment Yoga), Hatha yoga, Ground Control Pilates, Pilates voor meisjes van 50+, Stoel yoga, Combilessen Yoga-Pilates en Dynamic Yoga. Zo kan ik tijdens de tijdens de yoga cruise dus gebruik maken van verschillende disciplines en kan ik de les afstemmen op wat de groep wil. 

De foto draagt het gevoel uit van wat ik wil bereiken in mijn lessen namelijk een uurtje tijd voor jezelf, onbezorgdheid of zo je wilt vakantie. Het plezier en inzicht in jezelf dat je kunt krijgen van bewegen en met lichaam en geest bezig zijn, maakt dat een uur omvliegt. Tijdens de lessen is er naast aandacht voor eventuele lichamelijke klachten natuurlijk ook tijd voor een lach en een traan.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk want iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau. 
Mijn motto is:  “Bekijk het leven zoveel mogelijk van de zonnige kant en lukt het even niet dan is er morgen altijd weer een hele nieuwe dag met nieuwe kansen”.

Gerbera Young

Ik ben Gerbera Young en woon samen met mijn man en hond Sepp in Almere. De yogavorm waarin ik les geef is Easy Vinyasa Flow Yoga. Regelmatig geef ik ook een Yoga Nidra sessie, ook wel Yoga van de slaap genoemd.

Tijdens mijn lessen besteed ik veel aandacht aan de adem, aan loslaten, overgave aan de houdingen en aan het naar binnen keren van je gedachten, naar het diepste van jezelf. Ik laat iemand zo voelen en ervaren wat de yogahoudingen doen met je waardoor je beter je grenzen van je lichaam leert kennen.

Ik geef zachte liefdevolle helende yoga vanuit mijn hart. Elke yogales die ik geef, geeft mij ontzettend veel voldoening, energie en plezier. Mijn missie is om de wereld een stukje mooier te maken door met veel liefde de positieve effecten van yoga aan zoveel mogelijk mensen door te geven!”

Angelique Monteiro

Mijn naam is Angelique Monteiro (1968). Ik ben getrouwd en wij hebben twee kinderen: een jongen (2000) en een meisje (2002). Sinds 2006 jaar ben ik Les Mills gecertificeerd BodyBalance instructeur (Tai Chi, Yoga & Pilates). Mijn enthousiasme over BodyBalance bracht me tot mijn zoektocht naar de diepere betekenis van yoga.

Met succes heb ik de 200-uurs opleiding van Johan Noorloos, de 200-uurs opleiding Yin Yoga en Marcel van de Vis-Heil tot Ashtanga Vinyasa Yogadocent afgerond. Tevens heb ik bij de Nieuwe Yogaschool een verdiepingsstudie Restorative Yoga & Mindfulness (50 uur) gedaan en een verdiepingsstudie Yoga Therapy (50 uur). Daarnaast haal ik inspiratie uit workshops en yogalessen van diverse yogadocenten op verschillende plekken in de wereld.

In 2011 ben ik gestart met het geven van yin yoga en (easy) yogaflow lessen in een intieme yogastudio aan huis, maar vanaf 2014 is de yoga- en pilatesstudio gevestigd op een externe locatie in Oosterhout.

Corine van Zoelen

Mijn naam is Corine van Zoelen. Getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik ben eigenaresse en yogadocente voor volwassenen, kinderen en tieners bij de Yogaboerderij in Lelystad. Tevens verzorg ik diverse online yoga programma’s over chakra’s, meridianen, aartsengelen en dosha’s. Yogaleerlingen uit heel Europa volgen deze online yogalessen vanuit huis.

Ik heb diverse yogaopleidingen gevolgd. Integrale yoga, Do-In yoga, FeetUp yoga en diverse bijscholingen. Eerder heb ik al les gegeven voor yogacruise in Turkije. Heerlijk om yoga te doen terwijl je één bent met de elementen om je heen.

Aan boord verzorg ik Do-In yoga en yoga met een thema. Tevens ontvang je het online “7 weken chakra yogaprogramma” twv 197 Euro van mij GRATIS bij een boeking voor het Yogafestival at sea.

Vaar je mee? Namasté

Germaine van Ballegooijen

Germaine heeft meer dan zes jaar langs de Griekse eilanden en de Turkse zuidwest kust gezeild, gewerkt en op haar schip gewoond. Schaduwrijke yogaplekjes, verlaten baaitjes en rustgevende vergezichten, ze heeft ze allemaal gevonden. Veertien jaar geleden heeft ze ZonnigZeilen opgericht, zeven jaar geleden is daar de Yogacruise uit voortgevloeid. Germaine heeft al talrijke cruises meegemaakt en begeleid.

Haar opleiding heeft ze gevolgd in Amsterdam op De Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos. In Kroatie heeft ze zich verder gespecialiseerd in Creative & Intelligent sequencing onder begeleiding van Daphne Koken.

Yoga met een knipoog. Germaine vindt het leven al serieus genoeg en wil haar yogalessen dan ook met plezier geven en laten beleven. Mensen die geen ervaring met yoga hebben, kunnen op deze manier ongedwongen kennis maken. Voor de ervaren yogi’s worden speelse en dynamische alternatieven geboden. Naast de yogalessen houdt Germaine erg veel van lekker eten, een goed glas wijn en gezelligheid.

Ben jij al yogadocent en wil je werken aan je eigen bedrijf, maar je weet niet hoe?

Corine van Zoelen  kan jou hierbij helpen en biedt online programma’s aan.